Dokumenti

Organizacije – iz tega seznama jemlješ organizacije in njihove dogodke daješ gor. Idi kar po vrsti po seznamu od najnižjega datuma preverbe naprej. Ko končaš vse dogodke ene org. v dokumentu napišeš današnji datum v polje.

Interesi – tukaj je sezam vseh interesov in njihovih ključev. Ko so zahtevani interesi vedno pišeš notri njihove krajšave in ne celih imen, ločene z vejico in presledkom.

Problemi – ko naletiš na kak problem odpri ta dokument in kopiraj notri link na katerem je prišlo do napake in text iz konzole.

Dogodki organizacije

V seznamu organizacij najdeš organizacijo in obiščeš njeno spletno stran -> njen ID daš v link facebook.com/ID/events in kopiraš to stran spodaj. Odgovor ti pove katere dogodke moraš dodati iz seznama in interesne tipe naše organizacije (da ne rabiš nujno gledat pod dokument “Interesi”).

Show more opcija – ko sta na FB strani dogodka prikazana 2 dogodka in spodaj “show more”, ti bo s klikom sicer odprlo nove dogodke, vendar pa pri teh ne morem preverit ali so že na Vibee ali ne. V teh primerih za vsak dogodek odpreš in v scripto “Dogodek že na Vibee?” daš ID dogodka, ki ti pove če je dogodek že gori ali ne.

Dodajanje dogodka

Odpreš specifičen dogodek, ki ti ga predlaga “Dogodki organizacije” in kopiraš HTML ter profilno sliko dogodka ter najdeš interese, pod katere spada dogodek (v pomoč so ti interesi, ki jih dobiš kot odgovor prejšnjega klica). Ko dogodek objaviš bodi pozoren/na, kaj ti vrne odgovor kot lokacijo -> ponavadi je okej, včasih pa ti vrne kaj nekaj in boš moral/a ročno vnesti pravo lokacijo (skripta spodaj).

Lokacija dogodka

V redkih primerih boš moral ročno popraviti lokacijo dogodka. Za to boš potreboval/a event ID, ki ga dobiš v odgovoru iz “Dodajanje dogodka”. Ime lokacije naredi tako kot se ti zi smiselno, latitude in in longitude pa dobiš, ko to lokacijo vneseš v spletno stran https://www.latlong.net/convert-address-to-lat-long.html – pri tem pazi kaj ti vrne in da je lokacija v Sloveniji! Latitude in longitude ne rabiš dat če imaš na dogodku prikazan zemljevid.

Dogodek že na Vibee?

Če daješ gor dogodek iz Facebooka, za katerega še ne veš, ali je že na Vibee ali ne. Notri vržeš ID dogodka iz FB (številka za https://www.facebook.com/events/…) in ti samo pove če dogodek že obstaja na Vibee ali ne