Posodobitve aplikacije

Zelo se ti zahvaljujemo, da si del Vibee skupnosti! Tukaj je seznam novosti, ki smo jih izdali v vsaki posodobitvi.

2. november 2023

Lep jesenski pozdrav in dobrodošli na drugi posodobitvi Vibee aplikacije! V njej smo se osredotočili predvsem na to, kako na našem omrežju imeti še več dogajanja in še več vsebine, več o tem pa si lahko preberete spodaj.

Objave na steroidih: več slik, videji, spletne strani in mnogo drugega! Velik del našega omrežja so objave, s pomočjo katerih želimo povezovati ljudji z enakimi interesi in omogočiti pogovore ter debate. No, vsaj v teoriji, v praksi na žalost tega ni bilo prav veliko predvsem zaradi omejenost trenutnih objav in njihovega malega dosega. No, temu smo odločili narediti konec! Tako smo v tej verziji dodali možnost objavaljanja videjev in vam omogočili, da lahko na eno objavo dodate do 10 slik ali videjev. Ker so na drugih omrežjih deljenja spletnih strani tako popularna (hvala za idejo!) smo to možnost dodali tudi pri nas. Ker pa se ljudje tako radi taggamo pa smo dodali tudi možnost, da lahko tudi pri nas svoje prijatelje označiš v najbolj neumne vsebine možne! Verjamemo tako, da bodo s temi spremembami naše objave veliko bolj zanimive.

Objave v interesnih skupinah! Veliko vas je opozorilo, da bi zelo radi delili vsebino za določeno skupino, vendar se vam pogovor ni zdel pravo mesto za to. Ker se nam je to zdela super ideja (in ker nismo imeli pametnega izgovora) smo tako v tej verziji dodali možnost ustvaritve objave v specifični skupini. Skupine na novi verziji imajo tako kategorijo "objave", kjer lahko vidite vse pretekle objave v skupini. Na tej strani lahko objavo za skupino tudi ustvarite. Vse objave v skupini bodo vidne tudi na news feedu in prikazane članom skupine in vsem tistim, ki jih tematika ta skupine zanima. Vsi člani skupine bodo prav tako obveščeni o novi objavi v skupini.

Izboljšano domače okno! Trenutno je bilo lahko scrollanje po našem news feedu malce... dolgočasno. No, velik namen te posodobitve je bilo le-tega narediti veliko zanimivejšega! Tako boste sedaj na njem videli objave skupin, ki bi vas glede na vaše interese znale zanimati. Prav tako pa bodo prikazane tudi objave javnih oseb in organizacij, ki bi vas prav tako znale zanimati. Prav tako pa boste po novem videli zanimiva dejstva o Vibee, kakšne novice ter mnogo drugega.

Nadgranja komentarjev: pošiljanje slik, GIFov in tagganje! Naši komentarji so bili okej... če si želel/a pač samo poslati tekst. No, sedaj smo dodali tudi številne ostale možnosti pošiljanja vsebine v komentarje. Tako lahko sedaj v komentarje pošljete slike, videje in GIFe, ki bodo komentiranje zagotovo naredili bolj zanimivo. Ker pa se ljudje pač radi taggamo v neumnosti smo dodali tudi to možnost.

Vibejanje na sporočila! Yap, prav ste prebrali - po mesecih zahtevanja te funkcije nam je pač zmanjkalo izgovorov zakaj tega nebi dodali in smo končno popustili. Tako lahko sedaj vajbate na sporočila in s tem pokažete avtorju, da vam je sporočilo všeč.

Iskanje novih prijateljev sedaj še lažje! Z veseljem opažamo, da vas na Vibee veliko pride z željo spoznati nove prijatelje z enakimi interesi. Da bo to sedaj še lažje smo to funkcijo premaknili kar na orodno vrstico, tako da lahko do nje dostopate že z 1 klikom. Prav tako pa boste namesto filtrov sedaj že takoj videli predlagane uporabnike, ki so vam najbolj podobni. Seveda pa še lahko še vedno uporabnike iščete po specifičnih kriterijih.

'Ali ste vedeli' sekcija! Opažamo, da večina od vas, ki pride na Vibee, o našem omrežju ne ve kaj veliko. Ker nam je to zelo pomembno smo na domače okno dodali sekcijo "Ali ste vedeli", kjer boste našli zanimiva dejstva o Vibee, izvedeli več o naši viziji ter si prebrali kakšno žalostno dejstvo o drugih družabnih omrežjih.

Iskanje dogodkov in skupin po imenu! Ker vas je veliko izrazilo željo, da bi želeli imeti funkcionalnost iskanja skupin in dogodkov samo po imenu, smo vam uslišali željo! Tako boste sedaj na oknu za iskanje dogodkov in skupin po kriterijih videli tudi možnost iskanja dogodkov in skupin po imenu.

Fixanje 15.232 bugov! Kot v vsaki verziji je bilo tudi v prejšnji precej napakic, ki pa smo jih sedaj naslovili in popravili. PS: število fixanih bugov ni točno, je pa približno realno.

12. julij 2023

Lep poletni pozdrav in dobrodošli na prvi posodobitvi Vibee aplikacije! Po nekoliko počasnejšem začetku smo za vas pripravili veliko manjših popravkov ter nekaj večjih izboljšav, o katerih si lahko več preberete spodaj.

Svajpanje po predlaganih dogodkih! Na Vibee imamo že več kot 500 prihajajočih dogodkov, tako da je dogajanja več kot dovolj! Ker pa ne vemo, koga zanima kakšna stvar, pa smo ugotovili, da so naši predlogi zaenkrat precej porazni. Zato vam predstavljamo novo okno "predlagani dogodki", kjer ti iz vseh dogodkov personalizirano predlagamo le najbolj zanimive v prihajajočem tednu. Pri sprehodu skozi te dogodke s svajpanjem (vlečenjem kartic levo in desno) označiš ali ti je predlog všeč ali ne, na podlagi česar bomo v prihodnje vedeli, kakšni dogodki so ti všeč in kakšni ti niso. Več kot svajpaš, boljše predloge ti bomo lahko dali!

Izboljšave zemljevida! Naš zemljevid je od izida prejel številne pohvale, zato smo se ga odločili še malce izboljšati! Tako smo dodali možnost osvežitve lokacije, ki ti prikaže vse rezultate z ozirom na tvojo trenutno lokacijo. Prav tako smo dodali možnost prikaza dogodkov tudi drugje na zemljevidu ter prikaz izključno dogodkov, ki se dogajajo danes! Ampak to še ni vse: dodali smo tudi tab "Prihajajoči dogodki v bližini", kjer ti prikažemo čisto vse dogodke, ki se dogajajo blizu tebe, ne glede na to ali so v tvojih interesih ali ne.

Izboljšano domačem oknu! Naša vizija je, da bo domače okno polno dogajanja in zanimivih predlogov ter da bo tako središče našega omrežja. Ker pa trenutno stanje tega ne odraža najbolje smo se odločili, da stvari malce izboljšamo. Ker se je za uporabnike izkazalo zelo pomembno, da na predlagan dogodek gre že kakšen prijatelj, boš sedaj že takoj na vrhu videla/a dogodek, ki se ga bo udeležil tvoj bližnji prijatelj. Prav tako smo na podlagi mnenja uporabnikov malce spremenili algoritme predlogov tako za dogodke kot tudi za skupine, zanimive osebe kot tudi za organizacije, ki bi sedaj morali biti veliko boljši. Nenazadnje pa naj omenimo še to, da bomo rezultate "swajpanja" dogodkov v prihodnje uporabili za prikaz dogodkov, ki te res zanimajo.

Deljenje dogodkov in skupin v objavah! Glede na to, da so dogodki in skupine jedro našega družabnega omrežja bi nekako pričakovali, da lahko te delimo tudi v objavah. No, tukaj bi se vaša pričakovanja izkazala za napačna. Ampak brez skrbi, v novi verziji smo to možnost dodali, tako da lahko veselo s svojimi prijatelji in sledilci delite dogodke ter skupine.

Omejitev dogodka na določeno skupino! Veliko vas je izrazilo željo, da bi se lahko na vaš dogodek pridružili samo člani določene Vibee skupine. Ker se nam je to zdel super predlog smo ga seveda tudi dodali! Tako lahko sedaj pod "tip dogodka" izbereš opcijo "skupinski dogodek", kar pomeni, da bodo lahko tvoj dogodek videli in se ga udeležili samo člani skupine, ki jo predhodno izbereš.

Deljenje dogodkov v zgodbah! Greš na kul Vibee dogodek in bi z veseljem delil kje si bil s prijatelji na Vibee, vendar ... ta funkcija ne obstaja! No, vse do sedaj, ko smo to možnost tudi dodali! Sedaj lahko v stroy dodaš dogodek, ki bo vse vodil na uradno stran dogodka.

Iskanje dogodkov iz poljubne lokacije! Iskanje dogodkov trenutno deluje kar dobro, je pa marsikdo izrazil željo, da bi se dogodke dalo iskati okoli poljubne točne in ne vedno iz trenutne lokacije. Ta možnost je bila sedaj dodana, tako da lahko sedaj dogodke okoli določenega radija iščeš iz poljubne lokacije.

Omejitev dogodka na univerzo, fakulteto ali program! Ob pogovoru s fakultetami so te izrazile željo, da bi njihovi dogodki bili omejeni le na njihove študente. Tako smo dodali možnost, da vsi študentje vidnost dogodka omejijo na svojo univerzo, svojo fakulteto ali celo svoj študijski program. Tako se bodo lahko na ta dogodek pridružili samo točno določeni študentje, ki jih želiš imeti na njem.

Spremembe nekaterih interesov! Interesi na Vibee so področje, ki ga želimo postopno spreminjati - nekatere manj uporabljene interese bomo odstranili, kakšne nove pa dodali. V novi verziji smo se zaradi nezanimanja odločili vse interese iz skupine "Gaming (video igre)" združiti v skupen interes s tem imenom. Očitno smo tukaj preveč aktivni, ki nam za video igre pač ne ostane dovolj časa...

Fixanje (vsaj) 100 bugov! Kot v vsaki prvi verziji se je tudi pri nas pojavljalo precej manjših napakic. Te smo sedaj tudi popravili, pri čemer se želimo zahvaliti vsem, ki ste nam jih izpostavili, samo tako naprej.