Politika zasebnosti

Vibee spoštuje zasebnost vsakega posameznika, ki obišče spletno stran https://vibee.si in/ali se na njej registrira. Pogoji varovanja zasebnosti s strani jasno opisujejo kaj in na kakšen način spletna stran Vibee zbira podatke, kako jih kasneje uporabi in kako lahko obiskovalec spletne strani Vibee prevzame nadzor nad svojimi podatki.

Osebni podatki

Spletna stran Vibee ne zbira nikakršnih podatkov, ki bi omogočali osebno identifikacijo posameznih obiskovalcev spletne strani, razen če podatki niso posredovani prostovoljno s strani obiskovalcev. Med take podatke spadajo na primer ime, priimek, kraj bivanja, starost, spol, telefonska številka, elektronski naslov in še nekateri drugi. V kolikor ne želite, da bi imeli dostop do vaših osebnih podatkov, nam teh podatkov ne posredujte.

Osebnih podatkov, ki jih vnesete bodisi na naši spletni strani ali preko e-mail sporočila ne nameravamo in jih tudi v prihodnje ne bomo tržili tretjim osebam.

Otroci

Vse obiskovalce spletne strani Vibee spodbujamo k temu, da sebe in morebitne mladoletne osebe poučijo o varni in odgovorni uporabi njihovih osebnih podatkov na spletu. Osebne podatke, ki nam jih otroci posredujejo bodisi preko naše spletni strani ali preko email sporočila ne nameravamo in jih tudi v prihodnje ne bomo tržiti tretjim osebam.

Skrb za podatke

Vibee in njegovi razvijalci se ves čas držijo najboljših praks kar se tiče varovanja in zaščite podatkov. V skladu s slovenskimi in z evropskimi predpisi o varstvu podatkov uporabljamo ustrezne postopke za preprečitev nepooblaščenega dostopa in zlorabe osebnih podatkov. Prav tako uporabljamo varnostne postopke za omejevanje dostopa do osebnih podatkov na strežnikih spletne strani Vibee. Dovoljenje za dostop do osebnih podatkov ima samo osebje, ki ga nujno potrebuje za opravljanje svojega dela

Nadzor nad podatki

Obiskovalec spletne strani ima ves čas možnost, da kontaktira uraden e-mail naslov spletne strani Vibee (info@vibee.si) v kolikor želi vpogled v osebne podatke, ki jih je kadarkoli vnesel preko naše spletne strani. Vse podatke lahko uporabnik na zahtevo dobi v strojno berljivi obliki.

Email sporočila

Spletna stran Vibee vam proti privolitvi ne bo pošiljala e-mail sporočil, ki niso direktno vezana na vaše akcije. V kolikor se ne boste strinjali s prejemanjem e-mail sporočil, kot so novice o aktivnostih na platformi Vibee ali novice o novi funkcionalnosti na platformi Vibee, vam le teh v nadaljevanju ne bomo več pošiljali.

Piškotki

Ko obiščete spletno stran Vibee, shranimo določene podatke, ki se hranijo v obliki piškotka (t.i. “cookie”) ali drugih podobnih datotek in nam lahko pomagajo zagotoviti boljšo uporabniško izkušnjo. V piškotke si na primer zapomnimo sejo, da se vam ni potrebno vedno znova prijavljati in uporabniške nastavitve, kot je na primer jezik. Večina spletnih brskalnikov omogoča brisanje piškotkov. Za natančnejša navodila za uporabo teh funkcij, preberite navodila za uporabo vašega spletnega brskalnika.

Spletna analiza

V nekaterih primerih samodejno, brez postopka registracije zbiramo tehnične podatke o obisku na naših spletnih straneh. Teh podatkov ne uporabljamo in jih ne moremo uporabiti za osebno identifikacijo. Primeri takšnega zbiranja podatkov so identifikacija spletnega brskalnika, ki ga uporabljate, identifikacija računalniškega operacijskega sistema, ki ga uporabljate, ločljivost zaslona, ki ga uporabljate, naslov spletne strani, s katere ste se prišli na spletno stran Vibee in še nekateri drugi.

Google analytics

Spletna stran Vibee za zajem in obdelavo analitičnih podatkov uporablja storitev Google Analytics, storitev za spletno analizo podjetja Google Inc. Google Analytics uporablja tudi piškotke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani Vibee. Teh podatkov ne zajemamo z namenom identifikacije uporabnikov, temveč z namenom analize ogledanosti naše spletne strani in kasnejše izboljšave uporabniške izkušnje uporabnikov. V skladu z dobrimi praksami uporabljamo funkcijo “anonymize IP”. S tem se IP naslov obdela le v skrajšani obliki in tako je identifikacija posameznika na podlagi naslova IP onemogočena. IP-naslov, ki ga v okviru orodja Google Analytics posredujemo z vašega brskalnika, se ne združuje z drugimi podatki podjetja Google. Za preprečevanje pošiljanja tovrstnih podatkov lahko uporabite ustrezne dodatke v brskalnikih, ki blokirajo tovrstne zahtevke.